Dakkapel kosten
Meer ruimte creëren in een kamer met een schuin dak? Dan is een dakkapel een slimme investering. De extra meters bruikbare ruimte maken van uw kamer een fijne, lichte slaap-, sport- of werkplek. Maar hoe zit het met de dakkapel kosten?
Er zijn een aantal factoren die de hoogte van deze dakkapel kosten bepalen. Zo beïnvloeden de afmetingen, gewenste afwerking aan de buitenkant en uw keuze voor accessoires de prijs van uw dakkapel. Op deze pagina leest u er meer over.
Dakkapel kosten: deze factoren bepalen de prijs
1. Afmetingen
Afmetingen zoals de breedte, hoogte en hellingshoek van uw dakkapel bepalen voor een groot deel de hoogte van uw dakkapel kosten.
2. Afwerking aan de buitenzijde
De manier waarop u o.a. de zijkanten en boeidelen van uw dakkapel laat afwerken, is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan het materiaal van de bekleding en de keuzes die u maakt voor uw raamkozijnen zoals kleuren, profielen en soort glas. Bekijk uw opties op onze pagina over de dakkapel afwerking. Let op: het aftimmeren en isoleren van de binnenkant van de dakkapel wordt niet door ons uitgevoerd. Huur hiervoor een professional in of ga zelf aan de slag. Zo sluit de afwerking altijd perfect aan op uw verdere inrichting en wensen.
3. Accessoires en extra’s
Kiest u voor airconditioning, rolluiken, horren, zonwering tussen het glas, een speciaal type glas, raamdecoratie of ventilatieroosters? Dat beïnvloedt uw dakkapel kosten.
Kunststof dakkapel kosten
Bij Ploeg kozijnen koopt u een kunststof dakkapel. Scheelt dat nog in de kosten? Op de lange termijn zeker. Kunststof is namelijk onderhoudsarm en hoeft niet meer geschilderd te worden. Dat scheelt in onderhoudskosten. Daarnaast is het antwoord op deze vraag ook afhankelijk van uw wensen. De afwerking van de dakkapel aan de buitenzijde stemmen we volledig af op uw persoonlijke voorkeuren. Wilt u bijvoorbeeld in plaats van kunststof gevelbekleding liever zink? Dan moet u wel rekening houden met hogere kosten.
Voor de dakkapel afwerking aan de binnenkant verwijzen we u naar een timmerbedrijf. Of wellicht gaat u graag zelf aan de slag met het aftimmeren en isoleren. Natuurlijk zorgen wij wel voor een goede voorbereiding op de montage van een vensterbank en gipsplaten. Zo monteren we raambekleding en stellen we de ramen af. Daarmee leveren we de kozijnen aan de binnenzijde afgewerkt af.
Dakkapel kosten op de lange termijn
Maakt u nog kosten in de maanden of jaren nadat uw dakkapel geplaatst is? Nauwelijks! Dat komt omdat uw dakkapel van Ploeg kozijnen is gemaakt van duurzame materialen. Zo is uw dakkapel bekleed met een sterke kunststof bekleding die vrijwel geen onderhoud nodig heeft.
Ook de kunststof kozijnen en EPDM dakbedekking van uw dakkapel zijn enorm onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen wind en regen. Behalve af en toe schoonmaken, heeft u er dus geen omkijken naar. Dat scheelt in de kosten. Bovendien ontvangt u op deze producten minimaal twee jaar garantie.
Dakkapel kosten inclusief plaatsen
Onverwachte extra kosten zijn vervelende verrassingen. Daarom ziet u in onze offertes direct alle kosten voor de dakkapel op basis van uw persoonlijke voorkeuren. Dat is inclusief dakkapel afwerking en plaatsing. Met één duidelijk kostenplaatje weet u vooraf precies waar u aan toe bent. Meer weten over uw specifieke dakkapel kosten? Maak een afspraak voor persoonlijk advies of vraag direct een offerte aan.
Kosten voor een dakkapel vergunning
In sommige gevallen heeft u een dakkapel vergunning nodig. De gemiddelde prijs van een dakkapel vergunning bij de gemeente ligt tussen de 200 euro en 600 euro. Dit kan per gemeente sterk verschillen. De vergunning kunt u zelf aanvragen bij het omgevingsloket van uw gemeente. In een gratis adviesgesprek bespreken we graag persoonlijk uw wensen voor de dakkapel. Ook leggen we uit welke documenten u precies nodig heeft om een dakkapel vergunning aan te vragen. Zelf, of met onze hulp.